Informacije

SMEŠTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ETNO SELO STANIŠIĆI
Jednodnevni izlet
Termin: 
19.02.2023.
12.03.2023.

CENA IZLETA: 1.700,00 DIN

CENA IZLETA OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase (od 16 - 87 mesta) na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
- obilaske prema program
- usluge vodiča / predstavnika agencije tokom putovanja
- troškove ogranizacije putovanja
- putno zdrastveno osiguranje

CENA IZLETA NE OBUHVATA :
- individualne troškove – nepomenute usluge
Polazak iz Pančeva u 07:00h kod Doma omladine., sastanak grupe 15 minuta ranije.

Polazak iz Beograda u 07:20h. 

Odlazak do etno sela Stanišići. Etno selo STANIŠIĆI osnovano je 2003. godine, zahvaljujući inspiraciji Borisa Stanišića. Tokom nekoliko godina putovao je po srpskim selima srednje Bosne u potrazi za starim kućama i predmetima koji će sačuvati predstavu o tome kako se živelo u periodu kraja 19. i početkom 20. veka. Tako je nastalo autentično planinsko selo u sred semberijske ravnice.
U selu se danas izdvajaju dve celine. Jedna, sazdana od drveta, predstavlja svetovni život. Čine je drvene kuće – brvnare sa pokućstvom i upotrebnim predmetima iz iste epohe. Kuće povezuju popločane kamene staze, a u centru sela su dva jezera. Druga celina je duhovnog karaktera i predstavljena je srednjevjekovnom arhitekturom građenom u kamenu, koja je u stvari skup replika istorijskog i religijskog značaja. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.

Zatim odlazak do naselja “Pet jezera” i poseta grandioznom manastiru Svete Petke, sa dve crkve pod jednim krovom i pozlaćenim “ruskim” kupolama. Manastir Svete Petke u blizini Bijeljine predstavlja manastir Srpske pravoslavne crkve, koji je građen u ruskom stilu. Posvećen je Prepodobnoj majci Paraskevi, odnosno Svetoj Petki. Pet jezera naziv je za mesto na kome je manastir Svete Petke podignut. Da se podigne baš na ovom mestu, bila je želja Oca Vasilija. On nije želeo da na tom mestu izgradi samo hram za molitvu, već ceo jedan kompleks zgrada koje bi vernicima služile za svakodnevnu upotrebu. 

Vožnju nastavljamo do grada Bijeljine. Bijeljina je opštinski centar ravne Semberije i blagog podbrđa Majevice.  Kao jedan od većih gradove Bosne i Hercegovine sa oko 115 000 stanovnika, Bijeljina polako ali sigurno postaje moderan grad sa sve većim brojem objekata od kulturnog značaja. Ali pored ovih novih, lokalci se ponose i onim starim, istorijski značajanim, poput zgrade Muzeja Semberije i Gradske uprave, Pavlović banke, Atik-džamije i Osnovne škole „Sveti Sava“ i mnogih drugih. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. 

Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima.

Dolazak na mesto polaska u večernjim satima, u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima i uslovima na putu.
- dinarski, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pre polaska

Preporuka

Ovo su putovanja koja smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.
Star Tours - Licenca OTP 245/2021 kategorija licence A