Informacije

SMEŠTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
FRUŠKOGORSKI MANASTIRI I SREMSKI KARLOVCI
Izlet
Termin: 25.12.2022.

CENA IZLETA: 1.400,00 DIN

CENA IZLETA OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase (od 16 - 87 mesta) na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
- obilaske prema program
- usluge vodiča / predstavnika agencije tokom putovanja
- troškove ogranizacije putovanja
- degustacija vina u vinariji Bajilo

CENA IZLETA NE OBUHVATA :
- individualne troškove – nepomenute usluge
Polazak iz Pančeva u 08:00h kod Doma omladine, sastanak grupe 15 minuta ranije.

Polazak iz Beograda u 08:20.

Putovanje do manastira Krušedol ( osnovan početkom 16. veka ) predviđen je obilazak manastirskog kompleksa, crkve i kapele. U manastiru počivaju dva srpska patrijarha i mnogo znamenitih ličnosti srpske istorije. 

Zatim obilazak manastira Grgeteg, legenda kaže da je manastir Grgeteg sa Crkvom Svetog Nikole osnovao Zmaj Ognjeni Vuk za svog slepog oca još u XV veku. Stara kamena crkva je u XVIII veku zamenjena baroknom građevinom. Pored ikonostasa koji je 1902. godine naslikao Uroš Predić, u hrаmu se nаlаzi ikonа Trojeručicа, te mаnаstir pohode mnogobrojni hodočаsnici.

Nedaleko od mesta Irig, na samom obodu šume, smešten je manastir Novo Hopovo. Veruje se da ga je osnovao Đurađ Branković početkom XVI veka sa crkvom posvećenom Svetom Nikoli i da je to bila njegova prva zadužbina. Zbog svoje arhitekture i istorije bogate kulturnim i verskim događajima, jedan je od najznačajnijih srpskih manastira. U toku Drugog svetskog rata manastir je pretrpeo velika oštećenja, srušen je zvonik, a manastirska biblioteka i arhiv su uništeni u požarima. Današnji manastirski kompleks čine crkva, koja je sa svih strana okružena konacima, ekonomske zgrade i ogradni zid, i o njemu brine bratstvo manastira.

Nakon obilaska Fruškogorskih manastira nastavak putovanja prema Sremskim Karlovcima. Poseta Sabornoj crkvi Sv. Nikole i kratka pešačka tura centrom grada uz turističkog vodiča i zanimljivim pričama o čuvenoj Karlovačkoj gimnaziji, Patrijaršijskom dvoru, Kapeli mira i ostalim znamenitostima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Odlazak do vinarije Bajilo, obilazak vinarije i degustacija vina.

U kasnim popodnevnim časovima polazak za Pančevo.

Povratak u Beograd  i Pančevo u večernjim časovima. Kraj programa.

- dinarski, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pre polaska

Preporuka

Ovo su putovanja koja smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.
Star Tours - Licenca OTP 245/2021 kategorija licence A