Karneval u Veneciji

Venecija, Italija

već od 7000RSD

Opis destinacije

Venecija je izgrađena na 118 malih ostrva koja su razdvojena kanalima i preko kojih je sagrađeno preko 400 mostova. Grad je osnovan u 5. veku, kada su Rimljani iz okolnih gradova bežali od napada Varvara. Vaporeto je vodeni taxi kojim kojim možete izbeći pešačenje do autobuske stanice u povratku. Promenada pored vode, Riva degli Schiavoni je prvo mesto koje većina turista vidi u Veneciji. Promenada je dobila ime po slovenskim trgovcima koji su donosili robu u Veneciju preko Jadranskog mora, a danas ovde najveći broj brodova, ferija i kruzera pristaje zbog blizine Trgu Svetog Marka. Čuveni karneval u Veneciji održava se u kontinuitetu svakog februara od 1979. godine. Prvi put se karneval spominje 1268. godine kada je normalna pojava bila da se maskirani građani šetaju ulicama Venecije – neki da bi izbegi preljubu, drugi da izbegnu plaćanje dugova, treći da se, bar na kratko, poistovete sa višom klasom. U 15. veku donosi se zakon po kome se maske mogu nositi samo tokom karnevala. Dozvoljene su bile i na balovima pod maskama na kojima se danas cena učešća kreće oko 500 evra. Tzv. Dodge bal ima za cilj da pomogne organizacji Save Venice da bolje sačuva ovaj italijanski dragulj. Karneval počinje šetnjom 7 devojaka na ostrvu Pietro di Castello kao znak sećanja na otmicu od strane pirata, a zatim se nastavlja svakodnevnim promenadama maskiranih žitelja i turista sve do poslednjeg dana sa završnom povorkom, zvanom La Masherata na trgu sv. Marka.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
KARNEVAL U VENECIJI
Izlet
Termin: 04.02. / 11.02.2023.

CENA IZLETA: 7.000 DIN

CENA IZLETA OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase (od 16 - 87 mesta) na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
- obilaske prema program
- usluge vodiča / predstavnika agencije tokom putovanja
- troškove ogranizacije putovanja
- putno zdrastveno osiguranje

CENA IZLETA NE OBUHVATA :
- individualne troškove – nepomenute usluge
1.DAN - PANČEVO – BEOGRAD  
Skup putnika u 17:45h ispred Doma omladine. Polazak u 18h. Polazak iz Beograda u 18:20, Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije do Italije sa usputnim zadržavanjima radi odmora I graničnih formalnosti.

2.DAN - VENECIJA
U jutarnjim časovima stižemo u Italiju. Prevoz brodom od Punta Sabionia do Venecije i nazad , taksa, parking, vodič, uključeno u cenu. Obilazak Venecije uz pratnju vodiča (Trg Sv. Marka, Bazilika Sv. Marka, crkva Santa Marija Dela Salute, Duždeva palata, Most uzdisaja...). Slobodno vreme u Veneciji. U popodnevnim časovima povratak do autobusa, potom nastavak putovanja za Srbiju.

3.DAN - VENECIJA– BEOGRAD - PANČEVO 
Dolazak na mesto polaska u jutarnjim časovima.
- dinarski, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pre polaska

Preporuka

Ovo su putovanja koja smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.
Star Tours - Licenca OTP 245/2021 kategorija licence A