Pariz

Pariz , Francuska

već od 739€

Opis destinacije

Pariz – Poznat kao “grad svetlosti”, jedan je od najpoznatijih turističkih centara Evrope, ali i u svetu. Grad ljubavi i romantike, grad umetnika, burnog noćnog života, visoke mode i izuzetne kuhinje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Popnite se na vrh Ajfelove kule ili zvonik katedrale Notre Dame de Paris odakle je provirivao Kvazimodo; prošetajte najpoznatijom avenijom Evrope - Jelisejskim poljima i obližnjim ulicama koje odišu luksuzom i otmenošću; provozajte se brodićem po Seni i mahnite Kipu slobode; ili se pak nasmešite Mona Lisi u muzeju Luvr, nezaobilaznoj atrakciji za milione posetilaca iz celog sveta. Versaj, veličanstveni dvorac Luja XIV, čuven po svojoj lepoti I događajima koji su se tu odigrali i njenu Galeriju ogledala nikako ne propustite. I da, pokušajte da se ne izgubite šetajući takozvanim “zelenim tepihom” dvorskog parka, razgledajući sve fontane i skulpture napravljene u slavu i veličanje Lujeve vladavine.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
6 dana (5 noćenja)- avionom
Polazak: 29. decembar 2022/ Povratak: 03. januar 2023.

Cena aranžmana po osobi u evrima
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)
Hotel
Usluga
29.12.2022- 03.01.2023.
1/2Doplata za 1/1
Ibis Paris Porte d'Orleans hotel 3*6 dana/5 noćenja
Noćenje sa doručkom
739€199€
Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem na upit.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom sa uključenim avio taksama na relaciji Beograd-Pariz Beograd i dva komada prtljaga: ručni prtljag i torba sa točkićima od po 10 kg, transferi autobusom aerodrom hotel-aerodrom, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*, na bazi 5 noćenja sa doručkom  (samoposluživanje), panoramsko razgledanje grada, usluge vodiča na srpskom jeziku na destinaciji i troškovi  organizacije putovanja.  

U cenu aranžmana nije uračunato: obavezna gradska taksa, koja se plaća u hotelu u iznosu od 1,88 evra, po  danu i po osobi, fakultativni izleti i posete (obavezno prijavljivanje u agenciji za Versaj i Luvr) i putno  zdravstveno osiguranje, koje pokriva i lečenje Covida. 

FAKULTATIVNI IZLETI:  
VERSAJ : Poseta velelepnom dvorcu izgrađenom u XVII veku, sedištu francuske monarhije od 1682. godine,  kada je Luj XIV preselio dvorsku svitu i vladu iz Pariza u Versaj, pa sve do revolucije 1789. godine. Pre  svrgavanja Luja XVI sa vlasti, dvorac je bio najluksuznija kraljevska palata u Evropi. Obilaze se: Veliki kraljevski  apartman, Kraljičini apartmani i Dvorana ogledala. U cenu je uključeno: grupna ulaznica  
za Versaj, odlazak i povratak vozom i metroom u pratnji vodiča i lokalni vodič u Versaju na srpskom jeziku.  Povratak u Pariz. Cena izleta 70 evra. 

KRSTARENJE SENOM: Sastanak sa vodičem i odlazak na krstarenje Senom panoramskim brodom. To je jedan  od najlepših načina da se Pariz doživi na romantični način. Povratak u hotel. U cenu je uključeno: grupna  ulaznica za krstarenje Senom, uz pratnju vodiča na srpskom jeziku. Cena izleta: 20 evra. 

PEŠAČKA TURA- NAJSTARIJI DELOVI PARIZA: Sastanak sa vodičem i poseta najstarijim delovima Pariza:  Montmartre, Crkva Sacre Coeur (najposećenija tačka Pariza, koja dominira gradom svojom belinom i  položajem), najstariji vinograd okružen uskim ulicama u kojima su živeli i stvarali najpoznatiji slikari 19. i 20.  Veka, Place Tertr najromantičniji trg ovog grada, poslednja vetrenjača Pariza i legendarni Moulin Rouge. U  nastavku poseta Latinskoj četvrti, Luksemburškom parku, Panteonu, Sorboni, Bulevaru St. Germain i katedrali  Notre Dame. Povratak u hotel. U cenu je uključeno: vodič na srpskom jeziku. Cena izleta: 40 evra. 

LUVR : Luvr je jedan od najvećih i najpoznatijih muzeja na svetu. Nalazi se na desnoj obali Sene. U muzeju je  izloženo skoro 35.000 predmeta od praistorije do 19.veka. Stalna postavka je izložena na površini od 60.600  m2. Mogu se videti neka od najdragocenijih umetničkih dela svetske baštine: antičke skulpture Miloska  Venera i Pobeda iz Samotrake, Da Vinčijeva Mona Liza, Žerikoov Splav meduze...Kratka šetnja vrtom obližnje  Kraljevske palate (Palais Royal) sagrađene po nalogu kardinala Rišeljea, poklonjene potom kralju, u kojoj se  danas nalazi sedište Državnog saveta Francuske. Luvr je najposećeniji muzej na svetu, radnim danima ga  poseti 15.000 turista na dan, od čega su 65% strani turisti. U cenu je uključeno: grupna ulaznica za Luvr i  lokalni vodič na srpskom jeziku u Luvru. Cena izleta 55 evra. 

Ibis Paris Porte d'Orleans hotel 3* https://all.accor.com/hotel/0635/index.en.shtml ili sličan Hotel ibis Paris Porte D’Orleans smešten je južno od pariske četvrti Monparnas, na 10 minuta hoda od stanice  metroa Port d'Orlean. Železnička stanica Žentiji (Gentilly) udaljena je 600 metara. U blizini smeštajnog objekta  staju tramvaji na liniji T3 koji saobraćaju do Izložbenog centra Porte de Versailles. Do Parka Monsuri može se  stići pešice za 15 minuta. Sve klimatizovane sobe sadrže TV sa ravnim ekranom, radni sto i sopstveno kupatilo  sa tušem i fenom za kosu. Iz soba se pruža pogled na grad ili na vrt. Sobe su male površine (ukupno sa  kupatilom oko 10-13m2) i namenjene nepušačima. Svakog dana se služi doručak na bazi švedskog stola, koji  se sastoji od slatkih i slanih jela kao što su jaja, voćne salate, jogurti i sokovi.
1.dan (29.12.2022) BEOGRAD – PARIZ 
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera Big Blue u u 04:00 časova.  Poletanje za Pariz u 06:10 časova (Let W6 4045). Sletanje u Pariz na aerodrom “Buve” u 08:50 časova. Odlazak  na panoramsko razgledanje grada autobusom: Opera, Trg Vandom, Luvr, Trg Konkord, Jelisejska polja,  Trijumfalna kapija, Trokadero, Ajfelova kula, Hotel Invalida, ostrvo Site, Katedrala Notr-Dam. Smeštaj u  hotelu. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili fakultativno krstarenje Senom. Noćenje. 

2.dan (30.12.2022) PARIZ 
Doručak. Slobodno pre podne ili fakultativna pešačka tura. Slobodno posle podne ili fakultativna poseta  Luvru. Noćenje. 

3.dan (31.12.2022) PARIZ 
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta Versaja. Individualni doček Nove godine. Noćenje. 

4.dan (01.01.2023) PARIZ 
Doručak. Slobodno vreme ili individualna poseta Diznilendu. Noćenje. 

5.dan (02.01.2023) PARIZ 
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili kupovinu. Noćenje. 

6.dan (03.01.2023) PARIZ – BEOGRAD  
Doručak. Poletanje za Beograd sa aerodroma Buve u 09:25 časova (Let W6 4046). Sletanje u Beograd u 11:45  časova.

- Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Video

Preporuka

Ovo su putovanja koja smo izdvojili za vas