Informacije

SMEŠTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Program putovanja
  • Cenovnik
  • Uslovi plaćanja
  • Napomene
Polazak iz Pančeva u 07.00 kod Doma omladine, sastanak grupe 15 minuta ranije. 
Polazak iz Beograda u 07.20, polazak iz Novog Sada u 08.45.

Odlazak do Bača. Poseta bačkoj tvrđavi, najznačajnijem i najbolje očuvanom srednjovekovnom utvrđenju. Vožnja ka centru Bača gde čemo posetiti Franjevački samostan: kompleks čini samostanski sklop, u obliku kvadrata, sa unutrašnjim dvorištem i crkva Uznesenja Marije. Godine 1169. U samom centru Bača, na temeljima stare katedrale, krstaski red Sv. Groba Jerusalimskoga podiže svoj samostan i crkvu. Da je to stvarno krstaska gradnja, potvrđuju i podzemne „kandže“ koje dodatno daju stabilnost građevini.

Odlazak do manastira Bođani. Manastir Bođani smešten je između istoimenog sela i Vajske, u opštini Bač. Sadašnju crkvu je tokom XVII veka podigao bogati Mihajlo Temišvarlija iz Segedina, kao četvrto crkveno zdanje na istom mestu posvećeno Vavedenju Presvete Bogorodice. Ovde se čuvaju i brojni predmeti doneti iz manastira Manasije, a ponos manastira je čudotvorna ikona Bogorodica Bođanska – jedna od šest pravoslavnih kanonizovanih ikona u svetu. U okviru konaka nalazi se mala kapela sa izvorom na kome se po predanju ktitor ovog manastira Bogdan koji je imao bolesne oči, umio i ozdravio.

Nastavljamo put ka Somboru, gradu bogate kulturne baštine, čuvaru stare tradicije i negovatelj raskošne istorije u kojem su mnogi umetnici i poetičari našli svoj nadaleko poznat ravničarski mir u kome su stvarali svoja najistaknutija dela. Nadaleko je poznat i po svom zelenilu, tačnije po bođošima koji su doneseni iz doline Misisipija još 1903. Godine te sa pravom nosi epitet najzelenijeg grada Evrope. U Somboru ima toliko stabala, da se može pokriti autoput od Sombora do Beograda. Ne treba zaboraviti ni stari fijaker koji i danas bledo luta ulicama grada održavajući tradiciju prošlog vremena.

Provešćemo vas šarmantnim centrom grada gde ćete uživati u razgledanju najznačajnijih znamenitosti: Crkve presvetog Trojstva; Županije- najveće staro zdanje u ovom gradu, koja čuva najveće ulje na platnu u Evropi – sliku “Bitka kod Sente”, izgrađene daleke 1808. godine, u kojoj se danas nalazi sedište Uprave grada, čuveni sunčani sat- koji će vas posebno oduševiti; šetati sokacima kojima je šetao i Laza Kostić, misleći na svoju Lenku. 

Vožnja fijakerima – fakultativno. Slobodne vreme za individualne aktivnosti.

Dolazak na mesto polaska u večernjim časovima. Kraj programa.
TVRĐAVA BAČ, MANASTIR BOĐANI, SOMBOR
Izlet
Temin: 3. 3. 2024.

CENA IZLETA: 2.000,00 DIN
CENA ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA: 1.000,00 DIN
FIRST MINUTE CENA – 10% POPUSTA U ODNOSU NA REDOVNU!

CENA IZLETA OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
- obilaske prema programu
- usluge vodiča / predstavnika agencije tokom putovanja
- troškove ogranizacije putovanja

CENA IZLETA NE OBUHVATA :
- individualne troškove – nepomenute usluge
- Ulaznica za tvrđavu Bač 100 din za odrasle, 80 din za decu
- Ulaznica za županiju u Somboru 200 din
- Vožnja fijakerima 300 din
- dinarski, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pre polaska
- Kontakt osoba za reklamacije Rade Sredojević 066/355-101

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu (Čl. 79), za organizaciju izleta na teritoriji Republike Srbije, kao i van granica Republike Srbije, nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije izleta.

U slučaju nedovoljnog broja putnika za izlete čiji se program izrađuje na bazi minimum 30 prijavljenih, Organizator izleta zadržava pravo da otkaže izlet, i to tri dana pre početka realizacije izleta organizovanih van granica RS i dva dana pre početka realizacije izleta organizovanih na teritoriji RS.

Organizator izleta zadržava pravo da koriguje cene u slučaju promena na deviznom tržištu.

Organizator izleta ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu izleta.

Organizator izleta zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Putnik ima pravo da odustane od izleta, i to tri dana pre početka realizacije izleta organizovanih van granica Republike Srbije, odnosno dva dana pre početka realizacije izleta organizovanih na teritoriji Republike Srbije, o čemu je dužan da pismeno, u zvaničnoj formi, izvesti Organizatora izleta. 

U slučaju otkazivanja izleta van utvrđenih rokova, Organizator zadržava pravo da uplaćen novac ne vrati putniku. 

Organizator izleta TA „Star Tours“

Organizator putovanja je turistička agencija Star Tours, broj licence OTP 245/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Star Tours. OUP

Preporuka

Ovo su putovanja koja smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.
Star Tours - Licenca OTP 245/2021 kategorija licence A